Ревю: Парцалена принцеса -Ерин Уот


Издателство: Егмонт
Поредица: Семейство Роял 
Година на издаване: 2017г.
Брой страници:328
Цена:14,90лв.
Резюме:
Животът на Ела далеч не е лесен. След смъртта на майка си, тя трябва да се оправя сама. Докато един ден не среща непознат, твърдящ, че е неин настойник – милиардера Кълъм Роял.
Той изважда Ела от мизерията, в която живее, и я представя в един свят на нечуван лукс. Съвсем скоро обаче момичето разбира, че нещо в това семейство не е съвсем наред. Синовете на Кълън – един от друг по-красиви – крият тайни и третират Ела като натрапник. А най-привлекателният от петимата, Рийд, е особено жесток с нея. Между тях прескачат искри и момичето не може да скрие, че е привлечено от него.
Но Рийд няма никакво желание да се доближава до Ела. За него тя няма място сред семейството. И МОЖЕ БИ Е ПРАВ…
Винаги съм твърдяла ,че  всяка книга си има своето време за прочит и ,когато се докосна до съдържанието ѝ в подходящия момент ,то тогава тя намира място в сърцето ми. Същото се случи с "Парцалена принцеса". След прочитана няколко трилъра и след главозамайващата "Двор от мъгла и ярост " имах нужда от някакво  леко ,разтоварващо ,дори  наивно четиво , което няма да ме напряга и така съвсем случайно подхванах "Парцалена принцеса" .Започвайки я реших ,че ще е   типичната тийн история за лошото момче и доброто момиче , който не могат да са заедно ,защото тя е твърде мила и добра , а той не е достоен за нея и т.н.т... , НО историята ме изненада много приятно . Е, отново го има момента с лошото момче , но в случая те са цели 5 и са така прочутите братя Роял , които тънат в разкош и въпреки невинната си възраст карат адски скъпи коли  , пият алкохол на поразия и правят секс (по отношение на тези неща според мен авторката се е престарала , тъй като все пак това е тийн книга и не мисля ,че е добре едно дете на 16 години например да чете такива неща и да ги приема за нормални) Аз отдавна съм прехвърлила възрастта на героите ,но все пак ги разбирам поне в някои отношение. В други обаче намирам поведението им да абсурдно.Когато в живота им се появява Ела това променя всичко. Те са настроени изключително враждебно към момичето ,подтиквани от мисълта ,че тя може би иска да спи с баща им и да се домогне до парите му. Това довежда до поредица от неприятни случки , където потърпевша е Ела и определено ми стана жал за това момиче , което след всичко преживяно е подложено на тормоз от пет разглезени момчета , които не знаят какво искат .
Ела е  17 годишно момшче , което цял живот е живяло само с майка си и не познава баща си.Не е имала нормално детство , тъй като майка ѝ е работила като стриптизьорка и доста често се е влюбвала в неподходящи мъже ,но въпреки това винаги се е опитвала да осигури на дъщеря си всичко необходимо. Поне до момента ,в който се разболява и тогава ролите се разменят . Ела  е принудена да се грижи за болната си майка , а тъй като парите не стигат се налага да започне да се съблича за пари.В началото този факт леко ме шокира , тъй като тя е само на 17 години ,но в
днешно време нещата доста са се променили , а  децата бързат да се превърнат във възрастни . След смъртта на майка си Ела гледа да преживява някак ,да учи и да се издържа сама стига да не попада в приемно семейство . И така един ден я открива Калъм Роял и животът ѝ се променя тотално след като разбира ,че починалият ѝ баща е бил изключително богат и е искал да я открие ,но внезапната му смърт е превърнала най-добрия му приятел Калъм в неин настойник Съдбата се усмихва на Ела и тя попада в света на семейство Роял. Както споменах и по-горе отношенията ѝ с братята не потръгват добре  и тя е принудена да търпи техните шеги ,помятания и гадни номера ,но въпреки това се оказва достатъчно силна ,за да се не се пречупи и предаде.
А сега е време да спомена и самите братя Роял
Гидиън  е най- големия брат и вече е в колеж.Идва  си само  за уикендите  и  ролята му в книгата е по-второстепенна , въпреки че и неговата история се оказа интересна и ще търпи развитие.
Рийд  е следващия по големина и съответно той е поел командването на по -малките
братя. Едва ли не всеки трябва да му се подчинява и да спазва правилата му . Същевременно той е и лошото момче , което привлича погледа на Ела и намира място в сърцето ѝ . През голяма част от времето той се държи като истински глупак ,но до известна степен разбирам поведението му.
Истън е моят любимец. Притежава някакъв чар ,винаги се шегува и в един момент започва да приема Ела наистина като своя сестра.
Себастиан и Сойер -  са близнаци и май това е всичко , което разбрахме за тях.Общо взето те не вземат почти никакво участие в действието , но се надявам в следващите книги това да се промени.
Кълъм Роял - бащата на момчетата , тотално е изгубил контрол над тях и намира утеха единствено в чашката и в прегръдките на значително по-младата от него Брук. Определено и той не е пример за подражание , но поне се отнася добре с Ела.
Цялото действие в книгата се развива от гледна точка на Ела - усещаме какво преживява тя и как приема промените в живота си.Определено книгата е динамична. Няма излишно" разтягане на локуми" или драматизиране.
В заключение ще кажа ,че за мен книгата е идеалното разтоварващо четиво ,което може да не е " връх в литературата" но на мен ми беше изключително интересно през цялото време и с нетърпение се залавям с прочита на Стъклен принц.

0 коментара:

Публикуване на коментар