Ревю: Любими коледни истории от Джани Родари

Издателство: Сиела 
Година на издаване: 2016г. 
Брой страници: 128
Цена: 16.90лв.
Резюме:
Какво е Коледата без любимите на всички приказки под елхата?
Дали сме пред камината, или на Планетата на елхите, дали играчките ни оживяват и се маскират като индианци, или имаме вълшебно дърво, което ражда мандарини, бонбони и бенгалски огън, вместо шишарки - коледният дух обзема всички... и ги кара да правят снежни ангели в парка!
Трудно може да се намери по-любим детски автор от Джани Родари. Всички сме чели „Приказки по телефона“ – леки като усмивка, абсурдни като влюбване, забавни като проговарящо дете. Сега Коледата оживява с необикновеното въображение на Родари и неповторимите илюстрации на Дамян Дамянов.
А вие какво си пожелахте за Коледа?

Имам книгата още от миналата година , но тогава така и не успях да се докосна до магията на Джани Родари. За щастие тази Коледа поправих  грешката  и успях в рамките на един ден , четейки книгата , да се почувствам като дете радващо се на коледните празници.Книжката е мъничка и събира в себе си кратки коледни приказни
и стихотворения ,които се четат на един дъх и  са изключително приятни. Със сигурност са много подходящи и за деца ,но и на мен ми се отразиха добре.
Първоначално се чудех защо цената на такава малка книжка е толкова висока , но ,когато я взех в ръце и я разгърнах разбрах ,че си струва.
Кориците са твърди ,  отвътре хартията е плътна и гланцирана. Освен това се наслаждаваме на красивите илюстрации на Дамян Дамянов,които наистина са невероятни ,коледни , цветни и въздействащи.
Книгата ни разкрива част от богатото въображение на Джани Родари  и ни запознава с чудати играчки , стихчета за елхички и врбачета , снежинки и коледна украса. Докосваме се и до някои традиционни  италиански образи като Бефана ,която честно казано чувам за пръв път.

В крайна сметка книгата ни дава доза щастие , доза красота и доза любов.На дали ще запомня някое от стихотворенията , но ще със сигурност ще помня чувствата , които предизвика в мен тази малка книжка със скромните си 128 страници и един куп илюстрации.
Бих я препоръчала на всеки ,които може да отдели  малко време по празниците и  иска да почете нещо кратко ,но въздействащо . Бих Ви препоръчала да почетете от нея и на децата си или на любим човек, за да му доставите радост и да му предадете от своето коледно настроение.И  не на последно място бях я препоръчала за подарък на всеки обичащ да чете и търсещ още от коледния дух.

Весели празници!!!

0 коментара:

Публикуване на коментар