Ревю: Любов под прикритие -Джули Джеймс

Издателство : Ибис 
Година на издаване : 2017г.
Брой страници:352
Цена:13,90лв.
Резюме:
Джесика Харлоу и Джон Шепърд, агенти от ФБР, имат зад гърба си общо минало, изпълнено със съперничество и взаимна неприязън. Двамата се сблъскват един с друг по време на обучението си в академията в Куантико и след като завършват, всеки от тях на драго сърце поема по свой собствен път. Шест години по-късно последното, което някой от тях очаква, е да се окажат партньори във важно разследване под прикритие. Но партньорството с бивш конкурент и съперник едва ли би могло да се случи в по-неподходящ и за двамата момент.
Джон се е разделил с приятелката си, след като я е хванал в изневяра. Изгубил общия им апартамент и няколко от най-добрите си приятели, той решава, че моментът е подходящ за ново начало и се кандидатира в елитния отряд за спасяване на заложници на ФБР.
Джесика, която наскоро се е развела с холивудски продуцент и се е завърнала от Лос Анджелис, също търси ново начало и изгаря от желание да се докаже в новия си офис.
За да заловят корумпиран политик от Флорида, двамата ще трябва да намерят начин да работят заедно в екип. Задача, която се усложнява още повече, когато като част от разследването са принудени да отседнат в романтичен морски курорт. Но неочаквано и за двамата страстта зад непрестанните им препирни заплашва да направи работата им още по-трудна…
И преди съм казвала ,че издателство Ибис са неотразими по отношение на издаването на любовни романи и всичко , което съм чела до сега ме е изненадало приятно. "Любов под прикритие" се оказа поредната такава приятна изненада. Освен това главните ни герои са
агенти от ФБР и изпълняват мисия под прикритие , а аз да си призная до сега не бях чела книга с подобен сюжет.
Джесика Харлоу - както сте разбрали от резюмето тя се е развела на скоро и иска да започне на чисто местейки се в нов офис ,сред нови хора. За нея това е шанс за нов живот и иска всичко да се развие по план. Като една от малкото жени в тази професия Джесика изпитва нужда винаги да се доказва пред другите и да дава максимума от себе си , тъй като иска да я приемат на сериозно ,въпреки че е  жена. Тази черта в характера й изключително много ми хареса , тъй като  в този мъжки свят е много трудно за една жена да покаже реалните си способности  и те да бъдат оценени без преди това да бъде оценен външния й вид и привлекателност. Именно това е изиграло лоша шега на главните ни герои преди 6 години ,когато са били в Академията в Куантико . Джон се е опитал да завърже приятелски разговор с Джесика , но като представител на една от общо двете жени в академията тя грубо е отхвърлила закачките му , за да не подронва това авторитета и положението , които се е опитвала да си извоюва. От там на сетне отношенията им се основават главно на саркастични коментари и непрестанно съревнование за първото място.
Джон Шепърд - неговата амбиция е насочена към приемането му в отряда за спасяване на заложници. Той също иска да започне живота си на чисто , на ново място и с нова работа. Това ще му е последната задача под прикритие и то с нов партньор в лицето на Джесика. В миналото той се е почувствал обиден от  хапливите  ѝ забележки и коментари и от това ,че  всички го приемат като голям и силен мъж , напомпан  с мускули , но без особени умствени способности.
Приеман  като груба сила и нищо повече , той се амбицира да даде всичко от себе си и да навакса с академичната част. Между двамата  непрекъснато има едно съревнование за това кой е по-добър.Всеки се стреми да бъде съвършен ,но погледнато отстрани те реално  се допълват взаимно.
Както вече сте се досетили историята се разиграва в стила "любов  и омраза" - първоначално главните герои не се понасят , а в последствие между тях пламва необуздана страст и разбират ,че всъщност се обичат. Не знам до каква степен подобни истории са достоверни ,но пък поне на  мен винаги са  ми  интересни за четене. Това беше първата книга от Дж.Джеймс ,която чета и мога смело да заявя ,че ми хареса и бих дала шанс и на останалите ѝ книги. В "Любов под прикритие" ми хареса  историята  за ФБР , това че сюжетът е добре изграден и правдоподобен и главните герои са представени като нормални и здравомислещи , работещи хора , а не като оглупели от любов и страст тинейджъри(това се наблюдава в голяма част от любовните романи). Книгата определено се чете бързо (въпреки,че на мен ми отне доста време и то заради работата) , историята е разказана забавно и духовито без  излишно  "разтягане на локуми " и е подходяща за спокоен уикенд или почивка
Време е да изкажа и огромните си благодарности на издателство Ибис ,за възможността която ми дадоха ,да прочета книгата !

0 коментара:

Публикуване на коментар