Ревю: P.S.Все още те обичам-Джени Хан

Издателство: Ибис 
Година на издаване: 2017г.
Брой страници :272
Цена: 12,90лв.
Резюме:
Очарователна и затрогваща история за порастването, влюбването и любовната мъка.
Лара Джийн не очаква да се влюби наистина в Питър. Те само се преструват, за да ревнува бившата му приятелка. Но после, съвсем неочаквано, на една училищна ски ваканция, те се целуват.

Да бъдат заснети как се целуват в басейна, е доста неприятно. Това, че клипчето е видяно от всички в училище, е катастрофа. Но когато Джон Амброуз Макларън се обажда на Лара Джийн, за да ѝ каже, че е получил любовното ѝ писмо, настъпва истински хаос.


С нетърпение очаквах  излизането на тази книга и възможността да се докосна до нея и да прочета още за живота и премеждията на Лара Джийн.
За да си припомните какво се случи с нея до сега ,предлагам Ви да прочетете ревюто на "До всички момчета ,които съм обичала"

Нещата продължават там от където са свършили , а Лара Джийн  пише поредното си писмо ,с което да се извини на Питър и  да оправи отношенията им.Много е странно и хубаво как авторката е успяла да превърне тинейджърските терзания и проблеми в интересна история , която определено печели вниманието и на по-големите читатели.На пръв поглед случващото се  е нормално за един тинейджър, всеки преживява любовни драми , изневери ,интриги и предателства ,но образа на Лара Джийн е толкова истински ,че през повечето време аз се поставях на мястото ѝ и се питах как бих реагирала и дали няма да постъпя по абсолютно същия начин. Но наред с нормалните тийн  проблеми в книгата намира място и една по - сериозна тема поне според мен - а именно нахлуването в личното пространство  и нарушаването на личните права на човек .  Не искам да издавам много от сюжета ,но публикуването на клипчета с неподходящо съдържание особено в тази възраст според мен си е сериозен проблем. Но да се върнем към историята и любимите ми герои.


Лара Джийн  си е почти същата ,но малко пораснала ,малко променена и малко по-влюбена. За едно 16-годишно момиче първите любовни трепети са нещо незабравимо , а когато чувствата ти са споделени става още по-хубаво. Естествено не всичко минава гладко и безпроблемно.Пред Лара Джийн стои дилемата дали е по-добре да имаш сериозна връзка точно в тази възраст ,загърбвайки възможността да излизаш непрестанно по срещи или е по-добре да си свободна, необвързана и готова за нови приключения.Смятам ,че почти всеки си е задавал подобен въпрос на различен етап от живота си и аз също не правя изключение, но важното е да се насладиш на момента и да избереш това , което те прави щастлив.Авторката е вплела в сюжета и лек любовен триъгълник ,който хваща главната героиня неподготвена и я обърква още повече. В крайна сметка всеки  прави своите избори и важното е накрая да не съжаляваме за нищо.Но да се върнем на Лара Джийн и Питър - те определено са много сладка двойка ,особено когато си поставят правила за връзката и едно от тях например е да не си разбиват сърцата.Така звучи доста лесно ,но понякога живота ни поднася изненади и сме принудени да се нагаждаме към обстоятелствата .
"Баба ме научи на една корейска дума .Джунг. Това е връзката между двама души ,която не може да бъде прекъсната дори когато любовта се превърне в омраза.Все още пазиш старите чувства към него, не можеш да се освободиш напълно , винаги ще имаш нежност в сърцето си за него "
Питър Кавински  - продължава да е все така неустоим и чаровен ,но единственото
,което не харесах в него беше наивността му и желанието да помогне на Дженевив съвсем безкористно , макар нейните намерения да не  бяха чак толкова невинни. Но въпреки това Питър показа колко държи на приятелката си и е готов да я защити от всичко и всеки .

Джон Амброуз - В осми клас Лара Джийн е била увлечена от него и се е надявала да я покани на бала , но ...така и не се е случило. Най-накрая той получава писмото ѝ и те започват да си пишат съвсем невинно. Веднага харесах образа му  и усетих ,че той все още е привлечен от Лара Джийн . Не мога да кажа нещо негативно или дразнещо в Джон Амброуз , тъй като той  е направо съвършен  и с лекога би могъл да спечели сърцето на всяко момиче , но дали ще покори сърцето на Лара Джийн .... 

Отново ми се искаше да опознаем малко повече Марго ,която след окончателната си раздяла с Джош ,се върна отново в Шотландия. За сметка на това Кити беше неотлъчно до Лара Джийн ,опитвайки се да и помага и да сватоса баща им със съседката.Просто нямаше как да не се забавлявам с момичетата Сонг  както и с кулинарните умения на Лара Джийн.
"Хората влизат и излизат от живота ти.За известно време те са целия ти свят , те са  всичко. А после, един ден ,вече не са.Никога не се знае колко време ще останат до теб."
В заключение ще кажа ,че чакането за издаването на тази книга си струваше.  Тъй като това е втора част от трилогия го имаше притеснението дали продължението ще е достойно и дали историята няма да  е твърде разводнена. Но зачитайки първите няколко страници притеснението ми моментално изчезна , тъй като доста бързо се потопих в уютната атмосфера , която създават семейство Сонг. А и за едно пораснало момиче като мен винаги  е много хубаво да се върне 10 години назад ,припомняйки си забавни истории и романтични моменти. Подарете си и Вие това усещане и станете съпричастни с историята на Лара Джийн.

Отново изказвам огромни благодарности на издателство Ибис за предоставеното копие от книгата !

0 коментара:

Публикуване на коментар