August Wrap Up and September TBR



Изниза се още един месец от годината и лятото неусетно взе да си отива , за да отстъпи място на есента.Определено август е един от любимите ми месеци и му се насладих максимално.
Прочетох 8 книги и всичките до една ми харесаха.  Заглавията им са линкове към ревютата в блога. Насладете им се :) 

1. Без Хоуп - К. Хувър  взех си книгата с едно от летните списания , който издателство Егмонт пуснаха през месец август и почти веднага я прочетох.Тематиката ,която засяга е доста сериозна и стряскаща , но въпреки това цялостното усещане от книгата ми хареса и стилът на К. Хувър ми хареса.

2. Ангел с часовников механизъм - К. Клеър  общо взето почти всички вече са чели поредицата само аз не бях и този месец поправих този пропуск.Първата книга беше въвеждаща и сякаш действието не можа да се разгърне в такава степен , но следващите книги ме държаха под огромно напрежение.

3.Сърца за разбиване - А.Новак книгата беше сладка , любовна ,лека и разтоварваща. Типично лятно четиво , което оставя в съзнанието на читателя едно приятно усещане.Не бях чела нищо от авторката , но определено ми хареса стилът ѝ и това как е поднесла историята и ще се радвам да прочета още нейни книги. 

4.Принц с часовников механизъм - К.Клеър - втората книга от поредицата ми хареса страшно много. В тази  част много от  тайните започнаха да се разкриват , освен това започнах да харесвам Уил като персонаж и бях още по възхитена от Джем .

5.Верижна реакция - С.Елкелес  това е третата книга от трилогията Перфектна химия на авторката и определено се влюбих в нея. И трите книги бяха толкова емоционално наситени и интересно ,че нямаше как да не ги прочета на един дъх.Препоръчвам всяка една от трите книги на всички любители на романтичните и красиви истории.

6. След погребението - А.Кристи  взех решението да чета тази книга доста спонтанно , но в никои случаи не съжалявам за това.Обичам подобни детективски истории , а авторката се е доказала в този жанр.Определено останах доволна от историята и интригата и до последно не можах да разгадая мистерията около убиеца.„

7. Ад - Дан Браун  желанието ми да прочета книгата беше провокирано от трейлъра на филма , който ще излезе скоро по кината.И макар обема си от около 550 страници ми се искаше да не спирам да чета историята на Р. Лангдън  , невероятните описания на културните забележителности и екшъна който се развиваше.Историята и замисълът ѝ са страхотни и нямаше нещо , което да не ми хареса.

8.Принцеса с часовников механизъм - К. Клеър  - тази книга сложи край на поредицата Адски устройства и на един великолепен разказ за живота на ловците на сенки.Финалът беше емоционален и неочакван за мен и все пак хубав . Определено мога да кажа ,че всички хубави неща , които се говорят за поредицата са верни.

И така това беше краткия обзор на прочетеното през изминалия месец . Относно плановете за септември ....  вече ми е все по трудно да си правя каквито и да е планове , но за сега на дневен ред е "Да целунеш ангел" на С.Е. Филипс - вече съм по средата на книгата и за сега доста ми харесва. За сега нямам нещо друго запланувано , но със сигурност няма да остана дълго време без книжка в ръка, а прохладните есенни вечери определено предразполагат за това.


2 коментара:

  1. И моят брой на прочетени книги е 8 :) До хубави заглавия си се докоснала, пожелавам ти успешен месец септември!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти :) На теб също пожелавам да прочетеш още и все по -хубави книжки през идния месец , а и напоследък издават все повече хубави книги , така че ще се намери какво да четем :))))

      Изтриване