Ревю: Тайният портал - Ева Фьолер

Издателство: Ибис 
Поредица: Пътуване във времето
Година на издаване: 2017
Брой страници: 384
Цена: 14,90 лв.
Резюме:
Този път задачата на Ана и Себастиано се очаква да е лесна – просто трябва да придружат един инженер в Лондон, в 1813 година. Но озовавайки се в миналото, мисията им се оказва повече от опасна: някой разрушава наред порталите на времето и единствено те двамата могат да го спрат. Представяйки се за несметно богати брат и сестра с благороден произход, Ана и Себастиано са приети в кръговете на висшата аристокрация. Така по време на грандиозни балове и разходки с карета в парка те трябва да се справят не само с напористи ухажори, но и да разкрият кой е истинският злосторник. А когато всички портали са разрушени и завръщането им в настоящето е възпрепятствано, играта наистина загрубява…

Ревю на първите две книги от трилогията : Гондолата на времето , Златният мост 

Докато бях на почивка успях да завърша една от любимите ми поредици - Пътуване във времето на Ева Фьолер . "Тайният портал" слага край на приключенията на Ана и Себастиано и само загатва за бъдещите им планове. Признавам си ,че не мога да намеря никакъв недостатък на книгата  , а и на цялата поредица. Обожавам истории за пътуване във времето, а авторката е пресъздала отлично
атмосферата от миналото и настоящето , изградила е интересен свят ,където пазителите на времето винаги трябва да предотвратят някакво събитие ,което би променило хода на времето, а неизменен помощник в мисиите им е Хосе.
В последната вълнуваща мисия на Ана и Себастиано те са изпратени в Лондон пред 1813г и се радват на лукс , богатство и добро име в обществото.Естествено  задачата им не е никак лесна , а по пътя си срещат доста врагове , но пък приключенията им са описани толкова хубаво ,че сякаш бях част от цялото действие . Естествено атмосферата в Лондон от 1813 година също  допринася за добрия резултат. Красиви рокли , шапчици и ръкавици , пищни балове , помпозни карети и типичните маниери за началото на 19-ти век превръщат книгата в истинска приказка.
Много харесвам Ана и Себастиано като двойка - имат своите забавни моменти , но се усеща и нежността и любовта помежду им.Между тях няма излишни драми , караници или неразбирателства  , всичко се развива напълно естествено. Авторката така и не ни разкри много от образа на Себастиано , но пък Ана бързо се превърна в моя любимка.На моменти е леко наивна , а понякога опърничава , но изключително положителна и лъчезарна. Действията ѝ винаги ме карат да се
усмихвам и винаги успява да се измъкне от всяка опасна ситуация. 

Второстепенните герои също допринесоха изключително много за динамичното развитие в книгата. Запознаваме се с Ифи , Реджи , Джордж ,Джери , Мистър Скот, мистър Стивънсън  и Уилям Търнър. Признавам си ,че почти до края не успях да разбера кой е "лошия " в книгата , което пък говори добре за авторката и за това ,че е успяла отлично да завоалира историята и да държи нас ,читателите под напрежение до последната страница. 
Финалът беше изключително сладък и романтичен , а най- хубавото е ,че загатва за нови приключения за героите.
И като стана дума за това в Goodreads   видях ,че авторката има още една поредица   ( Time School )  ,където Ана и Себастиано се появяван, но нямам информация дали ще бъде издадена у нас .... остава само да се надяваме :)
И така , в заключение ще кажа ,че цялата поредица на Ева Фьолер си струвада бъде прочетена , тъй като е едно шеметно приключение през времето и пространството изпълнено с емоции и наситено с  много динамика , а героите веднага ще намерят място в сърцата Ви :)

0 коментара:

Публикуване на коментар