The School Book Tag

Здравейте ,
днес е 15-ти септември и всички ученици се завръщат в класните стаи след дългата почивка , за да се заредят с нови знания , нови емоции и преживявания. За мен първия учебен ден отдавна е отминал , но ако можех да върна времето назад с удоволствие бих се върнала в старото ми училище , със съучениците и учителите. Няма нищо по -хубаво от това да си ученик и единственото ти задължение да е да ходиш на училище и да си учиш уроците. С право хората казват, че това са едни от най-безгрижните години ,така че ги ценете и им се наслаждавайте , тъй като после и да искате те няма да се повторят. И след това лирично отклонение и връщане в спомените ми e време да преминем и към самия таг , които ми се стори безкрайно интересен и тематичен ,разбира се . Видях го в блога на Melly K.  и реших да го направя. Чувствайте се поканени и Вие :)
А на всички ученици пожелавам на добър час :)
1. Математика - Коя книга те обърка до толкова, че те замая?
Тук не знам дали трябва да ме е замаяла в добрия или в лошия смисъл , но определено за мен беше объркваща Пасажер -А.Бракен. И преди съм споменавала ,че очаквах повече от книгата и на моменти това пътуване във времето доста ме объркваше.
2. Английски език - Коя книга има красиво писмено изразяване?
Повечето автори , чиито книги чета имат прекрасен стил на писане , но няма как да не спомена на първо място една българска авторка Ралица Генчева -Има ли по-рано от сега? , тъй като нейната поезия буквално докосна душата ми. Друга авторка ,която ми направи прекрасно впечатление е В. Е. Шуаб -Четирите цвята на магията. Книгата е написана по прекрасен начин и се превърна в една от любимите ми ,именно зарази стила на авторката.

 3. Физика - Кой е любимият ти герой с научно мислене?
Веднага се сещам за Робърт Лангдън ,от едноименната поредица на Дан Браун .Неговото мислене е не само научно , но и гениално.Естествено той е измислен художествен герои, но разсъжденията му винаги са логични , интересни  и добре обосновани.

4. Химия - Коя е любимата ти книжна двойка?
Подобни въпроси винаги са ме затруднявали страшно много, тъй като почти във всяка книга има някоя двойка , на която да симпатизирам.Последната такава беше от книгата Може ли да се срещнем отново? на А.Морган .
5. Биология - Кой е любимият ти герой?
Тук положението е почти същото  като с предишния въпрос.Харесвам много Кел от Четирите цвята на магията , Елин Галантиус от Стъкления трон ,  Уве и Брит-Мари  от книгите на Ф. Бакман и още много ....

6. Френски език - Коя е любимата ти чужда книга?
Тъй като сме в България понятието чужда книга е малко по-различно от това в Америка , но все пак ще посоча книгите на шведския автор Ф.Бакман .За мен той е истинско съкровище и  жадно попивам всичко , което  напише.

7. Изобразително изкуство - Съдил/ла ли си книга по корицата, дори и да не си искал/ла?
Много често ми се е случвало. Все пак човек възприема всяко нещо първо визуално и една красива корица няма как да не ме привлече както и обратното. Естествено това не е справедливо и се опитвам да се абстрахирам от мнението си за външния вид на кингата.
8. История - Коя е последната историческа книга, която чете?
Всъщност доста обичам историческите книги ,макар историята като училищен предмет да ми беше изключително омразна. За съжаление от доста дълго време не съм чела такъв тип литература.Последно  може би съм чела някоя от книгите на Ф. Грегъри , която много харесвам като автор и дори ми се иска скоро да прочета още нещо нейно.
9. География - Коя литературна дестинация би искал/ла да посетиш?
Твърде банално ли ще  е ,ако кажа Хогуърдс или Лагера на нечистокръвните от Пърси Джаксън. Друго място ,за което се сещам е някои от четирите Лондон-а от Четирите цвята на магията.

 10. Драма - В коя книга мислиш, че има прекалено драматичен герой?

Да си призная не мога да дам отговор на този въпрос , тъй като не се сещам за подобен герой. Може би ако дадена книга ми се е сторила твърде  излишно драматична просто не я чета . Не съм фен на твърде пресилените и твърде драматични неща.

Е ,това беше  от мен. Надявам се да Ви е било интересно и ,ако за вас първия учебен ден отдавна е отминал , то поне да сте  си припомните доброто старо време.Ако пък днес сте пристъпили прага на любимото си училище , честито :) Очаква Ви година изпълнена с много положителни емоции и забавления.Успех !


2 коментара:

  1. Много се радвам, че намерих човек, който обича Бакман💕

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина го обожавам. В момента чета Бьорнстад и съм завладяна от толкова много емоции.Невероятен автор.

      Изтриване