Ревю: Без милост -Лекси Блейк

Издателство: Ибис 
Поредица : Lawless
Година на издаване : 2017г.
Брой страници : 344
Цена:13.90лв.
Резюме:
Братята Дрю, Райли, Бран и сестра им Мия са единствените оцелели членове на семейство Лолес. Преди двайсет години родителите им са жестоко убити, а домът им – опожарен. Полицията хвърля вината за трагедията върху баща им, но и четиримата знаят, че това е дело на неговите съдружници, затова се заклеват да посветят живота си на отмъщението.
След тежко детство, прекарано по сиропиталища и приемни семейства, вече порасналите членове на фамилията Лолес са подготвили всяка стъпка от плана си за възмездие. Всеки един от братята трябва да проникне в компаниите на виновниците и да ги съсипе отвътре.
Първата мисия е на изключително чаровния и умен юрист Райли. Задачата му е да саботира огромна сделка на „Страткаст“ и да съблазни Ели Стратън, наследницата на компанията, чийто покоен баща е съучастник в убийството на съпрузите Лолес.
Макар първоначално да е напълно отдаден на мисията си, Райли започва да се възхищава на благородството на Ели и бързо се влюбва в доброто й сърце. А когато картите падат на масата, Райли трябва да избира между отмъщението, за което се е подготвял през целия си живот, и жената, без която е сигурен, че не би могъл да живее...

"Ние всички си мислим,че там някъде  има една магическа нормалност,която можем да достигнем ,ако направим това или вярваме в онова.Това не е вярно.Нормално за хората означава борба.И ние всички се опитваме да се справим. "
Ще започна с това ,че за мен авторката беше непозната и до сега не бях чувала нищо за нея ,но пък винаги е интересно да се докоснеш до нещо различно  .Е мога да нарека "срещата си " с Лекси Блейк успешна , тъй като ми допадна стила ѝ на писане и историята , която е сътворила.Като се замисля ,май до сега не съм чела любовен роман с леко криминални мотиви , което си е голям пропуск ,защото мисля ,че това съчетание много ми допада.
Книгата започва с кратко описание на семейство Лолес или поне това ,което е останало от него -трима сина и една дъщеря.Планът им е да отмъстят за убийството на родителите си и да накажат виновниците по най-жесток начин, но един от тях се
оказва вече мъртъв и дъщеря му Ели Стратън се оказва на мушката.За мен поне не е правилно детето да плаща за грешките на родителите си ,но в случая беше ясно,че ситуацията ще е малко по-различна.Тази първа книга от трилогията ни запознава с историята на Райли и Ели.

Райли  е средния по  големина от тримата братя и е израсъл сред доста лишения и сиропиталища .Животът му е бил кошмарен докато по-големият брат Дрю не го и измъкнал и взел под крилото си .От там на сетне Райли се отдава на следването си по право и на съставянето на плана за така дълго чаканото отмъщение.От тримата той е най-общителният, мил и усмихнат и затова на него се пада задачата да покори сърцето на Ели.
"Харесваше му мисълта да е закрилник на Ели ,неин съветник и винаги необходимото момче за всичко.Затова , когато ставаше дума за нея , настръхваше и  се вълнуваше ,което нямаше нищо общо с истинската му цел."
Разбира се като всеки герои в подобен тип книги той е изключително красив , с изваяно тяло и прекрасна усмивка ,а да не забравяме и страшно богат и умен. Или на кратко казано - за една жена е трудно да не се влюби в него.Само че грешката ,която той допуска е ,че забравя някои дребни усложнение , а именно чувствата. Райли е  силно привлечен от Ели и доста бързо забравя ,че това е мисия ,в която просто трябва да изпълни задачата си . За него  нещата бързо се  задълбочават , а подобна проява на чувства неминуемо води до много проблеми. 

Ели Стратън  е умна и амбициозна жена в едно мъжко общество , където всеки я подценява , тъй като е от нежния пол.Тя е била отхвърляна от баща си ,който винаги е искал единствено наследник , а не дъщеря  и на практика е израсла  в компанията пред очите на персонала , който ѝ е обръщал много повече внимание от родния ѝ
баща.Това е зародило в нея любовта към фирмата  и работата и я е амбицирало да се докаже в този чисто мъжки бизнес.След едни неуспешен брак и доста подценяване тя тотално е загубила своята увереност като жена ,криейки се зад старомодни и строги костюми.Позитивна роля тук изиграва нейната най-добра приятелка и асистентка Лили ,която я убеждава да смени гардероба си и да покаже прекрасното си тяло. Е това определено върши работа , тъй като очите на Райли не се отделят от нея.
"Не беше трудно човек да обикне Ели.Тя беше компетентна в работата ,но наивна ,когато се налагаше да участва в игри.Ели беше истинска. Емоциите  ѝ се меняха на мига ,но дълбоко в нея бяха заложени морални принципи и житейски ценности , които не се променяха. Тя винаги беше  внимателна и добра.Винаги лоялна.Винаги се стараеше да постъпва правилно. "
До голяма степен Ели е  типичният женски образ в подобен тип книги - силна , красива и способна , но неуверена , търсеща любов и разбиране.
Трябва да спомена и останалите членове на семейство Лолес. 

Дрю е най-големия брат ,който е основал компанията 4Л,натрупал  е милиони и се е постарал да измъкне Райли , Брайн и Мия и да събере отново цялото семейство.Самият той е доста загадъчен  и леко мрачен , което го превръща в много интересен персонаж.Сякаш има някаква тъмна страна , която упорито крие ,но още в следващата книга ще се насладим на неговата любовна история.
Бран е най-малкия от тримата и той също е особняк по някакъв начин. Има проблеми с гнева и не понася посегателствата върху жени. Психиката му също е увредена в резултат  от случилото се и има доста рани за лекуване.
Мия - тя е била много малка, когато родителите ѝ умират и може би за това случката
не е оставила такава травма в съзнанието ѝ. Отгледана от лесбийска двойка ,която я е обградила  с много любов  ,Мия е израсла в една почти нормална среда и доста се отличава от братята си. За нея семейството и любовта са много по-важни от отмъщението.Самият и образ много ми хареса , тъй като тя е много мила и грижовна и в същото време леко шантава на моменти ,а отношенията ѝ със съпруга ѝ Кейс определено внасяха доста разнообразие и поводи за усмивки.
Като цяло книгата ми допадна макар и някои неща да бяха твърде клиширани и да ми се искаше да има повече забавни моменти и чувство за хумор, но идеята на историята е добра.Реално в първите може би 150 страници  книгата се развиваше леко, приятно и без кой знае какви изненади , но от там на сетне нещата доста се промениха и дойде ред на по-интересната част.
Финалът като на всяка подобна история беше красив  и нежен , и оставящ приятно чувство у читателя. Препоръчвам книгата на всеки търсещ  нещо леко и разтоварващо ,което същевременно е достатъчно интересно ,за  да събуди любопитството и да бъде прочетено на един дъх .  

"Всичко зависи от начина ,по който гледаш на света.Ние много често сами решаваме дали нещо е грозно ,или хубаво."


Изключително много благодаря на издателство Ибис за предоставената възможност да прочета книгата :)

0 коментара:

Публикуване на коментар