Ревю: По-кротко, лейди! -Сюзан Елизабет Филипс


Издателство:Ибис 
Поредица: Американска лейди 
Година на издаване:2015г.
Брой страници:344
Цена: 13.90лв.
Резюме:
Една британска лейди
Лейди Ема Уелс-Финч, твърде благонравната директорка на английско девическо училище, е жена с мисия – тя разполага само с две седмици, за да погуби репутацията си. Когато пристига в Тексас с развети поли, строго насочен чадър и прекрасни чувствени устни, от които се сипят заповеди, тя твърдо вярва, че само едно нещо може да я спаси от домогванията на надутия, превзет и тесногръд херцог Бедингтън: пълен и абсолютен позор.
Едно лошо момче от Тексас
Световноизвестният голфър и плейбой Кени Травълър от дете е свикнал да получава всичко, което поиска, а сега е отстранен от любимия си спорт. Само едно нещо може да спаси кариерата му – пълна и абсолютна почтеност!
За нещастие, той е изнуден да бъде шофьор на властната, прекалено целеустремена лейди Ема, която на свой ред е твърдо решена да овършее всички кънтри барове, студиа за татуировки и е готова на нещо по-лошо... много по-лошо.
Когато един страхотен мъж, който не може да си позволи още един скандал, се срещне с една твърдоглава жена, решена да предизвика скандален фурор, може да се случи всичко. Но любов? Това е невъзможно. Това е възмутително. Това е... неизбежно!

Първоначално се насочих към тази книга от поредицата , тъй като тук ставаме свидетели на историята на Тори и Декстър , а още четейки Господин Неустоим  героинята  ми стана любимка. За съжаление на историята ѝ не е отделена  самостоятелна книга, но пък  с Ема си поделят" По-кротко ,лейди!".Признавам си ,че имах известна резервираност към лейди Ема , тъй като бях останала с впечатлението ,че тя е твърде предвидима ,подредена и уравновесена ,което от своя страна граничи с лека скучноватост, но книгата се оказа една от най-забавните  , които съм чела. Историята се развива толкова непринудено и леко , че сякаш е една приказка на  която няма как да не се насладиш.Това е четвъртата книга на С. Е. Филипс , която чета  и  определено вече е една от любимите ми авторки и няма как да не проявявам интерес към всяка една от книгите ѝ.Може да звучи твърде клиширано , но има страхотен стил за писането на такъв тип любовни романи.
А сега да поговорим малко и за самата книга и любовната история.
Лейди Ема -макар да има благородническа титла тя не притежава почти нищо , но се чувства щастлива от работата си като директор на девическо училище.Образът ѝ е страшно забавен.Тя има в себе си голяма доза  от английските маниери , но също така е от жените -лидери ,обича да диктува правилата и както я определя Кени тя е командаджийка. Размахвайки чадъра си напред назад  ,Ема е готова да покори света Още от малка е свикнала да се справя сама с всичко и за съжаление не е  получавала много грижи от родителите си , който са обичали повече работата си ,отколкото дъщеря си.Така Ема е израсла в Сейнт Гъртруд, същото училище ,на което сега  е директор и за нея това място има сантиментална стойност. Точно за това не иска то да бъде унищожено от херцог Бедингтън . (който си е наумил ,че трябва да се ожени за Ема)Единственото , което може би не ми допадна в образа на героинята беше идеята ,че тя е на 30 години и е девствена (не че има нещо лошо в това), просто тя е описана като много красива жена с чувствени устни и прекрасни медни къдрици , но в същото време  не е имало кой да забележи това и да покори сърцето ѝ. Като изключим тази малка подробност Ема беше невероятна. Тя доста бързо се сближи с цялото семейство на Кени както и със семейство Бодин , а те я приеха много радушно. Макар да преживя доста трудни моменти тя успя през цялото време да запази достойнството си и да остане с гордо изправена глава.

Кени - освен обичайните качества като красота , невероятно тяло  , богатство и доброта ,той е и доста мързелив и ленив или поне създава такава илюзия. Макар привидно да изглежда ,че той е роден и израсъл под щастлива звезда , то реално съдбата не е била чак толкова благосклонна към него. Обсебващото отношение на майка му и липсата на загриженост от страна на баща му са оставили траен отпечатък върху детството му и са белязали юношеските му години. В този труден период негов спасител  се е оказал Дали Бодин ,който е събудил у младото момче любовта към голфа и го  е превърнал в шампион.И въпреки всичко Кени продължава да изпитва непреодолима нужда да се доказва пред баща си и да се опитва да спечели любовта му . Това му пречи и в отношенията с Ема , тъй като му отнема твърде много ,време , за да проумее ,че е влюбен в нея. И въпреки караниците и недоразуменията по между им , отношенията им  много ми харесаха.
Другата двойка на чиито отношения ставаме свидетели са Тори и Декстър 

Тори е сестра на Кени има два неуспешни брака зад гърба си , гледа емута и общо взето все още не е открила призванието си в живота.Има  голяма уста и доста често не си мери приказките , а по отношение на Декс винаги е много критична.През повечето време си вярва ,че няма да се омъжи за него и ,че той е пълен смотаняк ,но ѝ е необходимо малко време , за да разбере ,че той всъщност е любовта на живота ѝ.

Декстър е типичният умник с очила и завидно висок коефициент на интелигентност.Всъщност не разбираме много за него като характер , но пък си личи ,че  е мъж на място и е достоен за жена като Тори. Веднъж припламнала искрата между тях се разгорява доста бързо и нищо не е в състояние да ги раздели.
"По -кротко, лейди ! " е книга , която ме забавлява на 100% и ме накара доста да се смея. Не ме натовари с нищо , не ме затормози или изнерви, а напротив искаше ми се да не свършва.С тази си книга авторката отново затвърди мнението ми ,че пише невероятно увлекателни истории  и със сигурност това лято ще се насладя на още някоя страстна история.
Май го казвам за почти всяка книга на издателството ,но и на тази корицата е прекрасна ,особено тези нюанси на лилавото.Поглеждайки корицата веднага ми се приисква да имам книгата без дори да знам за какво става дума.

0 коментара:

Публикуване на коментар