Ревю: Любов в Единбург - Саманта Йънг

Издателство :Orange books
Година на издаване : 2017г.
Брой страници:496
Цена :14.90лв
 Резюме:

За всички читатели на поредицата Дъблин Стрийт – сборникът с новели на Саманта Йънг е допълнение към историите на героите, които вече познавате.
Някои твърдят, че всички любовни истории си приличат – тази книга ще ви покаже, че всяка любовна история е уникална. И се случва само веднъж в живота.
В „Любов в Единбург“ ви очаква всичко онова, което се крие зад една от най-сложните думи на света – любов. Всяка една от четирите новели на Саманта Йънг е история за приятелство, доверие, разочaрoвание, страх, копнеж, еротика, страст и обич. Защото нито едно от тези неща не изключва другото и героите ще ви го докажат. Те са готови да разкрият пред вас своите най-интимни страни – и пряко, и преносно.
Готови ли сте за подобно откровение?


Както вече сте разбрали книгата събира в себе си четири от новелите съпътстващи действията в книгите от поредицата Дъблин стрийт.Няма да крия ,че това е една от любимите ми поредици и съответно тази книга ми достави огромно удоволствие и съм много благодарна на издателството ,че реши  да преведе и издаде новелите. А сега преминавам и към тях.

Фаунтин Бридж - Тук надникваме малко по -отблизо в отношенията между Ели и Адам и по скоро в тяхното минало  и зараждането на любовта между тях.Така и не разбрах защо за тяхната двойка нямаше отделна книга ,тъй като определено има какво да се разкаже за тях.По -голямата част от новелата е под формата на дневник. Самата Ели показва старите си дневници на Адам и така и двамата се връщат доста години назад и си припомнят обстоятелствата около всяка случка.Историята определено ми беше интересна ,тъй като Ели е изключително позитивен и зареждащ образ , а до този момент за Адам не знаехме почти нищо .


Свети Валентин - Това може би беше любимата ми новела.Тя проследява как прекарват Свети Валентин всяка една от двойките след като са минали доста години от запознанството и брака им . Всички те  до някаква степен са потънали в рутината на ежедневието  и все по-трудно намират време един за друг. Това ни показва ,че дори и най-лудо влюбените двойки в даден момент изпитват някакви затруднения ,карат се или се дистанцират по между си .Но въпреки всичко тайната на успешната връзка се крие именно в преодоляването на тези малки спънки и запазването на страстта и любовта между партньорите , а нашите герои определено се справят добре с това.


Касъл Хил - Тази новела е изцяло съсредоточена върху отношенията между Брейдън и Джос  и обхваща периода около сватбата , медения месец и новината за бременността на Джос.Разбира се не всичко  е леко и безоблачно и те преминават през своите кризи и проблеми ,но всичко завършва с хепи енд. Много харесвам образа на Джос , тъй като тя силен женски образ, без да е твърде сантиментална и романтично ,но в същото време умее с дребните жестове да покаже любовта си към Брейдън.Той от своя страна е типичния мъжкар, който ревностно пази територията си и е готов на всичко ,за да защити жената ,която обича.
Кингс Уей- Последната новела е посветена на Крейг и Рейн (да и на мен отначало ми беше трудно да се сетя за кого става дума,тъй като очаквах да чета за вече познатите ни герои.)Крейг работи в Клуб 39 и е колега на Джос и Джо. Разбира се той е изключително секси и неустоим и всяка вечер може да си тръгва с различно момиче.Но в един момент среща Рейн и нещата се променят.Много ми хареса нейната индивидуалност и това,че стилът ѝ е повлиян от 40-те години. Това определено я прави по запомняща се и   ѝ придава чар.Отношенията им се развиват интересно и определено тръпнех в очакване какво ще се случи и авторката за пореден път не ме разочарова.

И така след като прочетох тези новели определено мога да заявя ,че това е една от любимите ми поредици и с радост бих чела  и други книги на авторката.Сега ми остана да прочета само последната книга от поредицата ,за да се запозная с историята на Логан и Грейс.

0 коментара:

Публикуване на коментар