October Wrap up and November TBR

Честит празник на всички и най- вече на любителите на четенето и хубавите книги :)
И октомври месец си замина , а до края на годината останаха само два месеца , който ще отлетят неусетно  и това до известна степен ме натъжава , тъй като времето лети наистина неусетно (да знам ,че звучи много клиширано ) . Но да преминем към по - позитивната част ,  а именно прочетените от мен книги . За съжаление те не са много - само четири  са , но пък бяха доста запомнящи се и много се радвам ,че се спрях на тях.
1.Среднощна корона - С.Дж.Маас  втората част от поредицата Стъкленият трон ме накара да се влюбя още повече в историята и да навляза доста по- надълбоко в света на Селена Сардотиен.Разбира се имаше и моменти ,който не ми се понравиха особено, но все пак не можех  да се отлепя от книгата.

2.Огнената наследница -С.Дж. Маас  или инъче казано третата част от тази епична поредица  и може би именно в тази книга си пролича ,че ще е епична.Постепенно разгръщащата се история  става все по сложна и  заплетена , животът не героите се променя твърде много . Всеки от тяхпреживява своите моменти на щастие , но и на безкрайна болка и ужас. Появяват се и нови герои едни добри , други не чак толкова , но всеки от тях внася нещо ново и различно в историята.

3.Кралица на сенките -С.Дж. Маас  чак не исках тази книга да свършва , тъй като  петата част от поредицата ,ще излезе на български език чак догодина ,което означава ,че ще си почакам доста , а и ще забравя част от случилото се  в предишните четири .Ето затова обичам първо да изчакам да издадат всички книги от дадена поредица и после да седна и да ги изчета на един дъх , но това е друга тема , нека се върнем на Елин ,която се завръща с гръм и трясък , за да покаже на всички ,че е истинска кралица и може да се държи като такава .Определено поредицата ми достави огромно удоволствие и бих я препоръчала на всеки фен на този жанр.

4.Пайнс - Б.Крауч   тази книга  дойде в много подходящ за мен момент и на няколко пъти ме оставяше без думи .Първоначално изобщо не знаех какво да очаквам  и като се замисля до края на книгата все още не знаех какво ще се случи. Всичко е толкова динамично и  шокиращо , че ако си търсите книга ,която да ви държи будни докато не я прочетете , то тогава тази е за вас.

По отношение на плановете ми за ноември ...какво да ви кажа - на първо място ще си довърша настоящата книга , а именно Момичето от влака на П.Хоукинс  и за сега ще кажа само ,че е доста различна в добрия смисъл на думата.Днес от промоцията на Сиела (от която може да се възползвате не само днес , ами чак до 3т-и ) си поръчах две книги -Брит Мари беше тук на Ф.Бакман и Оставих те да си отидеш- К.Макинтош.Не съм сигурна ,че ще ги прочета веднага като пристигнат  , но ще видим.Отново избягвам да си правя големи читателски  планове ,тъй като сами разбирате ,че в повечето случаи има отклонения от тях .


Накрая остана да Ви пожелая  месец Ноември да Ви донесе много положителни емоции и усмивки и разбира се хубави книги :)

0 коментара:

Публикуване на коментар