Ревю: Безгранично удоволствие Лариса Йон

    Безгранично удоволствие 

Лариса Йон

Издателство: Еклиптик
Година на издаване: 2015г
Брой страници:352
Корици:меки
Цена:17.99лв

Това е първата  книга от поредицата Демоника на Л.Йон Отначало имах големи очаквания за нея ,но първите страници сякаш не ги оправдаха , за щастие нещата се промениха и започнах да харесвам героите.

Тейла е пазителка от Егида (организация , която унищожава демони) останала сама и без семейство , тя приема Егида като такива , доверява им се безрезервно и е устремена в каузата си да унищожи колкото се може повече демони.В съзнанието и е вкоренена идеята колко зли и подли са те  и само това е от значение за нея.

Ейдолон е демон , но е воден от чувството за справедливост.Образът му е представен в положителна светлина , може би точно за това в книгата е представен и като демон , за да си проличи по-ясно контрастът между неговата вътрешна доброта и привидния образ на зло същество..Тейла е водена именно от тази представа , че всички демони са зли и непрекъснато нараняват и убиват хората.Тя е заслепена в яростта си към тях и дори не се е замисляла ,че може да има и друга гледна точка на нещата.Но появата на Ейд в живота и ще преобърне всичките и представи и ще промени мисленето й.

В книгата не ми допадна това ,че е наблегнато толкова много на сексуалната тематика и как двамата правят секс без дори да се познават , както и проблемите които тя има .Без тези елементи щеше да се получи също много добър паранормален роман , но както знаем сексът продава и явно затова авторката е решила да вмъкне тези елементи.

Ейдолон ръководи болница за демони -още едно благородно занимание от негова страна. Готов е да спаси и да помогне на Тейла .Но действията му не са водени само от добрата воля и желанието за спасяване , в Тейла има нещо ,което го привлича неудържимо , нещо което той самият не може да разбере.

"- Аз съм инкуб .За такива като мен сексът е оръжие.-Само че сега дори самият той не си вярваше.Защото не беше сигурен ,че сексът с Тейла беше продиктуван от желанието да й причини болка ,като я накара да пожелае да получи удоволствие от демон... демон, когото тя трябваше да убие."

Тук се появява и моментът с невъзможната любов -той е демон , а тя убиец на демони ,част от тайна организация Егида , която стой зад убийството на брата на Ейд.Той не може да загърби с лека ръка това , както и тя не може да забрави ,че майка и е била убита от демони.
Отношенията им се оказват сложни и в началото водени само от страстта и нагона , но с времето между тях се заражда доверие и загриженост един към друг.

"Гласът и звучеше неуверено, защото започваше да вижда в него не само лошото.А така ставаше все по трудно да удържа на принципите си"


Ако трябва да оценя книгата бих и дала 4  от 5 звезди.Историята наистина беше интересна , но нямаше нещо кой знае колко необикновено в нея. Когато книгата излезе на пазара имаше известни критики относно превода и точно за това не мога  да коментирам стилът на авторката, но като цяло книгата се чете лесно и действието е динамично.Ще ми е интересно да разбера какво се случва в следващите книги от поредицата.

0 коментара:

Публикуване на коментар